Ancona Igoumenitsa Ferry

kaart
 • Ancona naar Igoumenitsa
  Vergelijk tijden en prijzen voor Ancona naar Igoumenitsa

  Vind de beste tarieven op AFerry

 • Ancona naar Igoumenitsa
  Sluit je aan bij miljoenen tevreden klanten

  Sluit je aan bij miljoenen tevreden klanten

Alternatieve Routes

Speciale aanbieding

Zie de laatste goedkope aanbiedingen & deals

 • Ancona - Igoemenitsa

  Auto + 2
  Reizen: zondag 27 juni 2021 - donderdag 15 juli 2021
  vanaf: € 696
  ANEK Superfast
 • Ancona - Igoemenitsa

  Auto + 1
  Reizen: maandag 5 april 2021
  vanaf: € 132
  Minoan Lines

Ancona Informatie

De ferry haven van Ancona is gelegen aan de Italiaanse Adriatische kust, in de centrale regio van Marche. De stad Ancona is gemakkelijk bereikbaar per spoor en over de wegen die rechtstreeks loopt van Milaan, Bologna en Rome dat alle lopen door of in de buurt van de stad. Ancona werd opgericht uit Syracuse ongeveer 390 voor Christus. Zijn naam is een gewijzigde vertaling van het Griekse woord voor "elleboog"; in feite, oorspronkelijk, de haven naar het oosten van de stad was alleen beschermd door de kaap van het noorden, in de vorm van een elleboog.

Ancona herbergt vele prachtige bezienswaardigheden te verkennen, zoals de marmeren Boog van Trajanus gevestigd in verhoogde bovenop de havenmuur. De boog is op een hoog podium benaderd door een brede trap en is een indrukwekkende mijlpaal voor aankomende schepen.

De stad beschikt ook over de Lazaretto en de fijne laat-gotische gebouwen van de kerken van San Francesco en San Agostino en de kathedraal kerk van Saint Ciriaco, een mooi romaanse gebouw in grijze steen. Ook interessant is het archeologisch museum, die interessant pre-Romeinse voorwerpen uit graven bevat in de wijk, en twee Romeinse bedden met mooie decoraties in ivoor.


Igoumenitsa Informatie

Igoumenitsa veerhaven is gelegen in een klein en vrij pittoreske stadje gelegen ten oosten van Corfu, op Igoumenitsas Bay in het noord-west Griekenland in de provincie Epirus. Igoumenitsa haven een belangrijke ferry terminal en een toeristisch centrum; Het is een van de toegangspoorten van Griekenland naar West-Europa, en een belangrijke pleisterplaats voor Adriatic zeeverkeer

Igoumenitsa heeft vele natuurlijke attracties.; mooie stranden en bergen rond de stad waardoor een groot scala aan activiteiten in de buitenlucht. Igoumenitsa is ook een belangrijk historisch centrum en was een van de belangrijkste steden van het koninkrijk van Thesprotis tijdens de 4e eeuw voor Christus, kunnen veel overblijfselen nog steeds te vinden rond de stad.

De nieuwe haven van Igoumenitsa werd gevonden in 2003, is het een van de belangrijkste havens in Griekenland. Ferries op weg naar Corfu Paxi, Patra, Ancona, Bari, Brindisi en Venetiδ vertrekken op deze poort en sluit Griekenland en Italiδ met frequente ferry routes. U bent in staat om Igoumenitsa te bereiken met behulp van de suburbane (KTEL) bussen van Griekenland. Het busstation ligt naast de haven van Igoumenitsa. In het geval dat u uw eigen auto, dan kunt u Egnatia Road en stap uit bij Igoumenitsa nemen. Reizen van en naar Igoumenitsa met de veerboot is erg makkelijk als je een ruime keuze aan diensten vindt u op deze route.

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen